Chef i det nya kommunikativa landskapet

– När kommunikationen tar över chefsvardagen

Chefer lägger i snitt fyra av fem arbetsdagar per vecka på att kommunicera. Ändå upplevs många chefer som otydliga. Det massiva kommunikationsflödet gör att risken är överhängande att bli reaktiv, ogenomtänkt och att prioritera fel i såväl kommunikationen som i övriga arbetsuppgifter. Kanske är det inte en helt obekväm tillvaro att fastna i mejl och möten, om det bara inte vore för den olustiga känslan att man lägger tid på fel saker – och att ingen lyssnar.

Det ständiga kommunikationsbruset gör att svårigheten att nå fram endast trumfas av risken att bli feltolkad. Att lyckas fånga uppmärksamhet, bli förstådd och uppfattad enligt avsikt är idag många chefers största ledarutmaning.

Innehåll

Under föreläsningen Chef i det nya kommunikativa landskapet tar vi upp frågor som:

  • Chefers kommunikativa vardag och dess konsekvenser.
  • Kommunikativa fällor och tidstjuvar.
  • Vikten av ny kompetens, medvetenhet och mycket disciplin.
     

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK
Våra föreläsningar