Chef i landet Annorlunda

– Att vara chef när specialisten är hjälten

Sverige är “landet lagom”, men när det gäller våra värderingar är vi världens mest avvikande land. Det återspeglar sig bland annat i det svenska ledarskapet som avviker en hel del från ledarskapet i andra länder. På gott och ont.

Otydligt, visionslöst, med medarbetarnöjdhet som primärt mål och med brist på tid till chefsuppdraget. Utmaningarna i det svenska ledarskapet kan till stor del förklaras med och hanteras genom en större förståelse för hur det är att vara chef i landet Annorlunda. 

Innehåll

Under föreläsningen Chef i landet Annorlunda berättar vi med stor igenkänning, många skratt och eftertanke om:

  • Sverige – världens mest avvikande land. Kulturkartan World Value Survey.
  • Chefernas vardag i det karaktäristiskt svenska ledarskapet.
  • Att vara chef när specialisten är hjälten.
  • Svårigheten att ta klivet ur medarbetarkollektivet och in i chefskollektivet, samt rollen som arbetsgivare.
  • Överdrivet medarbetarfokus, medan de viktigaste behoven är otillfredsställda.
  • Det goda chef- och ledarskapets tre M.

 

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK
Våra föreläsningar