Feedback (som) gör nytta

– Om att låta medarbetarna veta om de är på rätt väg

Att få feedback på sitt arbete är en förutsättning för såväl medarbetarnas som organisationens utveckling och välmående. Återkoppling är således en av chefens viktigaste uppgifter, där avkastningen är engagerade medarbetare som levererar och som tar verksamheten snabbare mot målet.

Innehåll


Men feedback är ett eftersatt ledningsverktyg i det svenska arbetslivet. För många chefer blir det av alltför sällan, på fel sätt – eller inte alls. Att som chef ge effektfull feedback handlar inte om naturbegåvning. Som allt annat inom chefsyrket behövs ny kunskap och träning. Och med det höjs inte bara förmågan men i regel också motivationen för att ge återkoppling! 

Under föreläsningen Feedback (som) gör nytta tar vi upp frågor som:

  • Individers och organisationers behov av återkoppling.
  • Feedbackmotstånd hos chefer och medarbetare.
  • Skillnaden på att ge positiv vs negativ feedback som chef.
  • När ge feedback.
  • Hur ge feedback som ger resultat – en enkel modell.

 

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK
Våra föreläsningar