Målbilder som ledningsverktyg

– Verksamhetsstyrning med människan i fokus

Att bidra, att skapa värde för andra och uppnå något tillsammans är människans främsta drivkraft. Att som chef utnyttja den kraften är klokt! 

Varje chefs viktigaste uppgift är att lyfta blicken och inte låta frågan om vad som är meningen med det hela och vart vi är på väg prioriteras bort, till fördel för vardagens alltuppslukande kortsiktiga och operativa frågor.

Våra organisationer har i regel gott om verksamhetsplanering och siffermål, men de varken inspirerar eller ger riktning. Såväl du som chef som dina medarbetare behöver tydliga och engagerande målbilder för att prestera som bäst.

På den här halvdagskursen får du en introduktion till hur du som chef kan arbeta fram en vision och strategi för din verksamhet, samt en större förståelse för målbildernas kraft och nytta för såväl individ som verksamhet. 
 

Innehåll

  • Vad vi människor behöver för att prestera som bäst på jobbet.
  • Vad som händer i en organisation som har engagerande målbilder.
  • Begreppen mission, vision, strategi och mål.
  • Strategiutvecklingsprocessen och det som kommer därefter.
  • Hur formulera mission och vision. Case från verkligheten. 
  • Utmaningen att arbeta visionärt och strategiskt som chef.
     

Målgrupp

Målbilder som ledningsverktyg vänder sig till dig som har chef- och personalansvar samt till hr-personer med ansvar att stödja chefer. 
 

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.
 

Kursledare

Vibeke Pålhaugen, läs mer om kursledaren här.
 

Datum och tid

30 november 2017 kl 13.00–16.00

Pris

1 950 SEK exklusive moms. För- eller eftermiddagsfika samt material ingår. Vi bjuder på lunchsallad och frukost serveras vid förmiddagskurser.


Aktuella datum:
30 november 2017 kl 13.00–16.00
Anmäl dig här

Ladda ner kursprogrammet som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Undrar du om utbildningen är rätt för dig, vill du ha referenser eller är ni fler som önskar gå utbildningen och vill ha offert? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också Målbilder som ledningsverktyg för chefsgrupper internt på företag och verksamheter. Interna utbildningar gör vi med eller utan anpassningar – på plats hos er eller hos oss.