Negativ feedback och svåra samtal

– Det finns ingen omtanke i otydlighet

Om sanningen ska fram. Det finns samtal som chefer gärna undviker och skjuter upp i det längsta. Att framföra kritik utan att såra. Reda ut konflikter, meddela en lön som inte kommer uppskattas och kanske omplacera eller i värsta fall säga upp.

Innehåll

Att ge negativ feedback och ta svåra samtal är en viktig del i chefsuppdraget. Dessa samtal är en av de mest krävande uppgifterna chefer har, och det område där chefer efterfrågar mest hjälp. Hur ska jag formulera mig? Vad gör jag om medarbetaren vägrar, kommer med motbud, skäller, gråter eller bara blir tyst?

Under föreläsningen Negativ feedback och svåra samtal tar vi upp frågor som:

  • Individers och organisationers behov av feedback.
  • Hur ge negativ feedback som ger resultat – en enkel modell.
  • En trestegsmodell för svåra samtal.
  • Att som chef hantera och bemöta medarbetarnas känsloyttringar.
     

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK
Våra föreläsningar