Uppföljning och feedback

– Att leda medarbetare mot högre engagemang och verksamhetens mål

Chefsuppgiften att följa upp och ge feedback har olyckligtvis fått en lite negativ klang. Många upplever det som både tidkrävande och obekvämt, och frestelsen kan vara stor att undvika och skjuta uppföljningsarbetet på obestämd framtid.

Uppfattningen är inte sällan att uppgiften har syftet att kontrollera, men det är fel. Det handlar om att skapa utveckling, högre engagemang och prestation genom att använda olika uppföljningsmetoder, samt att ha en tät dialog kring arbete och utveckling med varje enskild person. Alla vinner på att chefen skapar förutsättningar för en utvecklande och stimulerande uppföljningskultur.

På den här halvdagskursen får du en större förståelse för nytta och vikt av uppföljning och feedback, och du får lära dig hur du som chef kan jobba för att arbetet ska ge önskad effekt; nämligen högre engagemang och prestation.

Innehåll

  • Individers och organisationers behov av dialog kring egen prestation och utveckling
  • Den röda tråden mellan mål, uppföljning och prestation
  • Vad jag ska följa upp och på vilket sätt
  • Metoder för uppföljning
  • Feedback som ger resultat har högt instruktionsvärde – en enkel modell 

 

Målgrupp

Uppföljning och feedback vänder sig till dig som har chef- och ledaransvar samt till hr-personer med ansvar att stödja chefer. 

 

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.

 

Kursledare

Vibeke Pålhaugen, läs mer om kursledaren här.

 

Datum

11 december 2019 09.00–12.00

 

Pris

3 450 SEK exklusive moms. För- eller eftermiddagsfika samt material ingår. Vi bjuder på lunchsallad, samt frukost vid förmiddagskurser.


Aktuella datum:
11 december 2019 09.00–12.00
Anmäl dig här

Ladda ner kursprogrammet som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Undrar du om utbildningen är rätt för dig, vill du ha referenser eller är ni fler som önskar gå utbildningen och vill ha offert? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också Leda dig själv som chef för chefsgrupper internt på företag och verksamheter. Interna utbildningar gör vi med eller utan anpassningar – på plats hos er eller hos oss.