Positiv feedback

– Hur svårt kan det vara?

Det är enkelt att förstå varför chefer kan dra sig för att ge negativ feedback, men generellt har chefer i Sverige lika svårt för att uppmärksamma det som är bra. Positiv feedback ges för sällan, på fel sätt – eller inte alls. Många tror felaktigt att glada tillrop som ”bra jobbat” eller svepande personbedömningar som ”du är så ansvarsfull” är feedback. Jovisst är det trevligt med en klapp på axeln, men det är oanvändbart för medarbetarna i deras strävan att ta sig mot verksamhetens mål.

Innehåll

Bra positiv feedback är mer effektfull – i termer av engagemang och produktivitet – än negativ feedback. Logiken är enkel. Personer som får höra att de gör rätt saker bra, gör i regel ännu mer rätt saker bra – och det med det ”lilla extra”. De får mer motivation och energi, ökade möjligheter till bra prestationer, ökat självförtroende på sikt samt minskad stress och oro. Som bonus bli stämningen på jobbet bättre.


Under föreläsningen Positiv feedback tar vi upp frågor som:

  • Individers och organisationers behov av feedback.
  • Resultateffekten av positiv feedback.
  • Chefers motstånd mot att ge positiv feedback.
  • Hur ge positiv feedback som ger resultat – en enkel modell. 
     

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK
Våra föreläsningar