Att sätta och meddela lön som chef

– Fokus på prestation och inte person

Lön är ett laddat område och många chefer tycker att den årliga löneprocessen är en svår plåga. Olusten inför att värdera en person, vetskapen om att medarbetare kommer att bli missnöjda, rädslan att någon ska sluta, strävan efter rättvisa och önskan att kunna ge mer är några av de saker som ofta gör den årliga chefsuppgiften onödigt krävande.

På den här halvdagskursen gör vi en genomgång av vilka förutsättningar du som chef behöver för att löneprocessen ska bli bra, hur du sätter rätt lön och hur du som chef kan få ett mindre personligt och känslomässigt förhållningssätt till löneprocessen.
 

Innehåll

  • Chefens förutsättningar att lyckas med löneprocessen.
  • Rollen som chef och arbetsgivarens representant vid lönesättning.
  • Den röda tråden; mål, löpande feedback/återkoppling, utvecklingssamtal och löneprocessen.
  • Att sätta rätt lön utifrån prestation.
  • Löneprocessens beståndsdelar och genomförande.
  • De svåra lönesamtalen.
     

Målgrupp

Att sätta och meddela lön som chef vänder sig till dig som är lönesättande chef samt till hr-personer med ansvar att stödja chefer i löneprocessen. 

 

Plats

Chefshuset, Nybrogatan 58, Stockholm.

 

Datum och tid

 

Kursledare

Chefshuset kursledare är alla mycket erfarna inom chef- och ledarutveckling, och de har dessutom själva långa erfarenheter som chefer.

Programledare för Feeback och svåra samtal är Vibeke Pålhaugen. Vibeke har arbetat med strategi- och verksamhetsutveckling samt chef- och ledarutveckling i 25 år. Hon har dessutom själv lång erfarenhet som chef, läs mer om kursledaren här

 

Pris

3 450 SEK exklusive moms. För- eller eftermiddagsfika samt material ingår. Vi bjuder på lunchsallad och frukost serveras vid förmiddagskurser.


Aktuella datum:

Anmäl dig här

Ladda ner kursprogrammet som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Undrar du om utbildningen är rätt för dig, vill du ha referenser eller är ni fler som önskar gå utbildningen och vill ha offert? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också Sätta lön som chef för chefsgrupper internt på företag och verksamheter. Interna utbildningar gör vi med eller utan anpassningar – på plats hos er eller hos oss.