Chef för chefer

Det indirekta ledarskapet – en ny chefstillvaro

Klivet från medarbetare till chef är stort. Nästa kliv att bli chef över chefer är minst lika stort, men får sällan samma uppmärksamhet. Det kan resultera i underställda chefer som antingen upplever sig detaljstyrda och inte sällan delegerar uppåt – eller som känner sig övergivna.


Det indirekta ledarskapet kräver medvetenhet och ett arbetssätt som skiljer sig från det att leda medarbetare. Visst finns likheter, men också stora skillnader. Som första linjens chef är uppgiften att se till att medarbetarna löser sina uppgifter. Som chef för chefer är uppdraget istället att leda underställda chefers chef- och ledarskap. 

Innehåll

 

Under föreläsningen Chef för chefer tar vi upp frågor som:

  • De vanligaste misstagen som chefen för chefer gör.
  • En enkel modell för det indirekta ledarskapet.
  • Vad chefer behöver göra för att få arbetsglada chefer som stannar och levererar.
  • Vad chefer behöver göra för att skapa en välfungerande ledningsgrupp som gör nytta.

 

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Om Chefsexpress

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis chefssamlingar, ledarforum, interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefskonferenser eller hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK

Våra föreläsningar