Leda dig själv som chef

– Självledarskap för chefer

Kravställarna är många och chefer översköljs ständig av andras önskemål om tid, uppmärksamhet och tillgänglighet. Majoriteten beskriver därför sin vardag som splittrad, stressig och händelsestyrd. Det leder inte sällan till pressade chefer som presterar sämre än vad det egentligen finns kapacitet för.

Innehåll

 Den förslösade kraften har en olycklig påverkan inte bara på chefens prestation, hälsa och arbetsglädje, utan också på medarbetarnas engagemang och verksamheten som helhet. Och är det ens möjligt i dagens arbetsliv att som chef prestera högt över tid och samtidigt må bra? Ja, det är möjligt! Genom att landa i chefsuppdraget och jobba på dina förutsättningar, förstå dina drivkrafter och framförallt att vara oerhört medveten och kräsen med vad och vem du lägger din tid på. Och det i sin tur kräver förmågan att säga nej.

Under föreläsningen Leda dig själv som chef tar vi upp frågor som:

  • Uppdraget och nödvändiga förutsättningar för att kunna prestera som bäst som chef
  • Prioritering som chefens viktigaste uppgift
  • Beteende och konsekvens – om att hitta dina ja för att kunna säga nej
  • Stress och återhämtningens effekt på prestationsförmågan
  • Ett mer medvetet självledarskap som chef

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhö

righet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 

Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Om Chefsexpress

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis chefssamlingar, ledarforum, interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefskonferenser eller hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK

Våra föreläsningar