En bättre chefstillvaro

– Hög och hållbar chefsprestation

Majoriteten chefer beskriver sin vardag som splittrad, stressig och händelsestyrd. Det leder inte sällan till trötta, frustrerade och pressade chefer, som presterar sämre än vad det egentligen finns kapacitet för. Den förslösade kraften har en olycklig påverkan inte bara på chefens hälsa och arbetsglädje, utan också på medarbetarnas engagemang och verksamheten som helhet.

Innehåll

Alltid tillgänglig. Översköljd av kommunikation. Ständiga krav om att nå bättre resultat med mindre resurser. Fångad av specialistrollen och medarbetarnas förväntan om nåbarhet. Mer administration och mindre makt. Mer jobb och mindre sömn. Och ett privatliv som ofta kräver minst lika mycket. Är det ens möjligt att som chef prestera högt över tid och samtidigt må bra? Ja, det är det! Sanningen är att chefer som tar hand om sig själva har bättre förutsättningar att prestera på en hög nivå. Och inte nog med det, deras kapacitet och förmåga växer över tid. 

Under föreläsningen En bättre chefstillvaro tar vi upp frågor som:

  • Chefstillvaron i Sverige idag.
  • Faktorer som påverkar chefers prestationsförmåga.
  • Stress och återhämtningens effekt på prestationsförmågan.
  • Fem steg till ett mer kraftfullt och hållbart ledarskap.

 

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK
Våra föreläsningar