Att sätta och meddela lön som chef

– Tacksamhet och nöjdhet är inte målet

Många chefer tycker att den årliga löneprocessen är en svår plåga. Olusten inför att värdera en person, vetskapen om att medarbetare kommer att bli missnöjda, rädslan att någon ska sluta, strävan efter rättvisa och önskan att kunna ge mer, är några av de saker som ofta gör den årliga chefsuppgiften onödigt krävande. Och resultatet blir inte sällan därefter.

Innehåll

Ett mindre personligt och känslomässigt förhållningssätt till löneprocessen skulle underlätta vardagen för många chefer.


Under föreläsningen Att sätta lön och meddela lön som chef tar vi upp frågor som:

  • Rollen som chef och arbetsgivarens representant vid lönesättning.
  • Lönens koppling till prestation.
  • Lönesamtalets beståndsdelar och genomförande.
  • En chefs fem förutsättningar att lyckas med lönesamtalen.
  • Kriterier för ett bra lönesamtal.
     

Upplägg och metodik

Vi besöker din verksamhet, och det korta, konkreta och stimulerande innehållet ska ge insikter och verktyg som omedelbart går att omsätta till praktisk nytta i chefsvardagen. Samtidigt får cheferna en gemensam upplevelse som skapar förutsättningar för ökad samhörighet och att förändring faktiskt sker. 

60–90 minuter. Alla föreläsare har lång erfarenhet som föreläsare, chef- och ledarutvecklare, och sist men inte minst har alla lång erfarenhet som chefer.

Under föreläsningarna varvar vi teori med interaktivitet och korta praktiska övningar. Praktiska exempel från verkligheten är också en viktig del av metodiken. 


Målgrupp

Expressformatet passar utmärkt som utvecklingsinsats i samband med exempelvis interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefssamlingar, ledarforum, chefskonferenser och hr-dagar. 


Pris

15 000 SEK exklusive moms för en standard Chefsexpressföreläsning för upp till 40 deltagare.

Priset avser förberedelser, restid och genomförande inom Stockholms län, samt föreläsningsmaterial till deltagarna. För uppdrag utanför Stockholms län tillkommer vissa kostnader beroende på resekostnader och -tid. 


Skicka en bokningsförfrågan med dag, tid och plats.
Skicka bokningsförfrågan

Ladda ner produktblad som pdf, eller beställ så skickar vi dig materialet med posten.
Ladda ner eller beställ

Hittar du inte föreläsningen du hade tänkt dig, har du frågor eller vill du ha referenser? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi gör också halvdagskurser för interna chefsgrupper där mer utrymme ges för cheferna att öva, diskutera och reflektera.

Om Chefsexpress

Chefsexpress är föreläsningar baserade på ett antal aktuella chef- och ledarskapsfrågor.

Föreläsningarna passar utmärkt som inspiration och utvecklingsinsats i samband med exempelvis chefssamlingar, ledarforum, interna utbildningar, ledningsgruppsmöten, chefskonferenser eller hr-dagar.

Upplägg: 60–90 minuter
Pris: 15 000 SEK

Våra föreläsningar